Waarom een goede kleurshampoo wel werkt voor je kleurbehoud (en je portomonnee)

Je herkent vast wel de situatie dat je je haar gekleurd hebt bij de kapper en je haar fantastisch glanst, aanvoelt en beweegt. Maar na verloop van tijd de wordt kleur steeds doffer, het haar voelt stugger aan en beweegt minder lekker als je je handen er doorheen haalt. Had het verschil gemaakt om toch die kleurshampoo te gebruiken die de kapper had geadviseerd? Kort gezegd, ja. Lees verder als je benieuwd bent waarom.

Leestijd: 2 minuten

Om uit te leggen waarom het handig is om een kleurshampoo te gebruiken in plaats van een normale shampoo en conditioner moeten we duiken in de scheikunde van haarkleuring.

Het haar is opgebouwd uit kleine moleculen die samen een soort buis vormen uit het spel Lingo. Je hebt de buis die bestaat uit haarschubben en je hebt de ballen die zich in je haar vertalen als bouwstenen en kleurmoleculen. Tijdens het kleurproces gaan de haarschubben open, dringen de kleurmoleculen zich in de haarschacht en vullen het haar met de gewenste kleur. Het haar ziet er na de eerste keer kleuren fantastisch uit, maar omdat het niet je natuurlijke kleur is, kan je haar dit pigment verliezen op den duur. Met handelingen als veel zon op je bol, (te) veel wassen, föhnen, zwemmen et cetera kun je het haar beschadigen en zet je de haarschubbetjes open waardoor de bescherming van de kleurmoleculen in je haar wegvalt.

Een normale shampoo van de drogist bevat schadelijke stoffen als sulfaten, sulfieten, parabenen, alcohol, parfum, formaldehyde en chemische schuimmiddelen wat de conditie van je haar niet bevordert. Deze stoffen drogen je haar uit en zorgen ervoor dat de natuurlijke elasticiteit van je haar verslechterd.

Wat doet een kleurshampoo dan nu echt voor je haar?
Shampoo voor gekleurd haar bevatten geen sulfaten en andere schadelijke chemicaliën zodat dat je kleur niet kan beïnvloeden. Bovendien zijn er extra verzorgende ingrediënten aan de formule toegevoegd zoals wat zorgt voor extra hydratatie en bescherming van invloeden van buitenaf. Verder zijn ook antioxidanten, proteïnen en aminozuren aan de shampoo toegevoegd, zodat het haar beschermd wordt tegen het vervagen van het pigment, het haar versterkt wordt en de kleur langer behoudt. Deze shampoo reinigen het haar op zachte wijze en zorgt ervoor dat de pH-waarde van je haar in balans wordt gehouden. Naast de zuurtegraad bevat de shampoo ook een zonnebescherming, zodat het haar de mooie glans behoudt.


Shop nu de kleurlijn van Oway Organics

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close